Sinä joka luet tätä sivua varmasti tiedät mikä on avanne. Jos et tunne kerron sinulle. Se on näin kansantajuisesti vatsanpeitteessä oleva reikä, josta on leikkkauksen avulla nostettu pieni pätkä suolta, joka toimii peräsuolena. Avanne tehdään suolivaivojen hoitoo. Avanne leikattu siis kakkaa pussiin, joka on sidoksin kiinni vatsassa.

Niin, minä sain pussin yllättäen v.1999 divertikkelipussin puhjettua paksusuolessani. Siitä alkoi uudenlainen arki, arjen apuna ovat sidokset, joita liimataa "ruusun"ympärille.  Aloitin taistelun vaihtamisen inhosta, apua sain syöpäyhdistyksestä, sillä sairaalan avannehoitaja oli vastaanotollaan kerran kuukaudessa. Joten alkujärkytys apuna oli syöpäyhdistys.

Ajattelin ensitöikseni kertoa onnesta, jonka sain Coloplastin avulla. Sairastuttuani syöpään, minä sain vaihdevuodet ja käyttämäni Convatecin pohjalevy suli kuin voi auringon paisteessa, sen hikoilun ansiosta. Levyn pinnalla on ohut muovikalvo, mikä leikkasi avanteeni  halki kerran päivässä. Vatsanihokin alkoi punottaa ja tuli kipeäksi oli tuskallista. Yritin hoitotarvikkeessa valittaa voi voi, lopulta puolen vuoden valituksen jälkeen aloin itse tutkia nettiä ja pyysin kaikilta toimittajilta näytteitä. Upeaa sillä Coloplastin http://www.coloplast.fi/ pohjalevy on loistava ja haava parani parissa viikossa. Oikeastaan vain tätä onnea varten tein sivut, sillä tuntuu olevan niin, että convatec jota käytin aikaisemmin on jotenkin niin hallitseva, ettei muita edes tarjota. Vasta kun itse olin etsinyt sidoksen ja todennut loistavaksi pyysin sitä tilaamaan. Olihan sitä varastossa mutta ei edes autettu löytämään parempaa sidosta, vaikka mahani oli jatkuvasti verillä. Haavaakin olisi hoidettu vasta, kun on ollut kolme kuukautta auki.

Hei haloo, jos olisin odottanut niin mitä olisi tapahtunut. Sain Coloplastilta neuvon haavanhoito tuotteesta Aquaselag, joka on hyvää, pieni liuska haavaan ja seuraavan päivän on ok.

Ilco on kyllä myös paikka, jossa voi tavata muita pussikkaita. Sieltä saa muilta neuvoja jos tarvitsee. Minun kotikaupungissani vain jäsenet ovat vähän vanhoja, enkä oikein tuntunut sopivan joukkoon. Se sitten jäi, vaan sain yhden hyvän ystävän, hän sairastui joten voin vain muistella häntä.

Taidan naputella näihin sivuihin juttuja ajalta, kun kaikki oli uutta. Miten selvisin jne.

Ei avanne ole niin hirveää, jatkan elämääni suht normaalisti bikinit tietysti ovat historiaa ja muutama muukin juttu. En haise, kun on hyvät sidokset ja kun ilma purisee sanon ohoh onpa nälkä, kun maha ääntelee. Heh kun hajua ei tule.

Jutut jatkuu myöhemmin....